7 τρόποι για να μειώσετε το ασφάλιστρο του αυτοκινήτου σας.

Έχουμε γράψει στο παρελθόν για το πώς διαλέγουμε ασφάλεια αυτοκινήτου. Ναι, αλλά πώς μπορούμε να μειώσουμε το ασφάλιστρό μας, παραμένοντας στην εταιρία που έχουμε επιλέξει; Δείτε παρακάτω 7 τρόπους:
  1. Αφαιρέστε καλύψεις. Γνωρίζετε τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου σας; Αν όχι καλά θα κάνετε να τις γνωρίσετε και να επιλέξετε αυτές που πραγματικά θεωρείτε ως πιο χρήσιμες.
  2. Τροποποιήστε καλύψεις. Ενδέχεται να μπορείτε να τροποποιήσετε κάποιες καλύψεις, όπως η θραύση κρυστάλλων, στην οποία αυξάνοντας τυχόν απαλλαγή, μειώνετε την τιμή.
  3. Αναθεωρείστε την αξία του οχήματός σας. Εάν έχετε κάποιες καλύψεις για το δικό σας αυτοκίνητο (π.χ. μικτή ασφάλιση, πυρός, κλοπής κ.ά.), τότε καλά θα κάνετε να εξετάσετε αν η αξία για την οποία είναι ασφαλισμένο το όχημά σας αντιστοιχεί στην πραγματική του αξία. 
  4. Εκμεταλλευτείτε τυχόν εκπτώσεις. Στην Ευρωπαϊκή Πίστη (για παράδειγμα) έχετε έκπτωση  7,5%, όταν πληρώνετε με  πάγια εντολή πιστωτικής κάρτας, ή έκπτωση 10% όταν είστε ήδη ασφαλισμένος στην εταιρία.
  5. Πληρώστε ετησίως. Τα ασφαλιστήρια που πληρώνονται ετησίως, είναι έως και 10% φθηνότερα (μόνο στην Ευρωπαϊκή Πίστη).
  6. Εξετάστε για τυχόν αλλαγές στα προσωπικά χαρακτηριστικά σας. Τα προσωπικά χαρακτηριστικά που μπορεί να επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης είναι: η οδηγική εμπειρία, η ηλικία και ο τόπος κατοικίας σας.
  7. Ζητήστε μείωση ασφαλίστρου από τον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο. Συνδυάζοντας τη γνώση του και τις δυνατότητες που του παρέχει η εταιρία στην οποία εργάζεται, μπορεί να σας εξασφαλίσει μειωμένο ασφάλιστρο, όποτε το ζητήσετε. 
AsfalisiOnline

Σχόλια