ΣΕΒ: Ένας εργαζόμενος για κάθε ένα συνταξιούχο το 2050!

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι όποιες προσπάθειες επίλυσης του συνταξιοδοτικού προβλήματος, καθώς το 2050 αναμένεται να αντιστοιχεί ένας συνταξιούχος για κάθε ένα εργαζόμενο! Για να γίνει πιο κατανοητό: ένας εργαζόμενος, θα πρέπει να χρηματοδοτεί με τις ασφαλιστικές του εισφορές, έναν συνταξιούχο. Μπορούμε δηλαδή να φανταστούμε τις δυνατότητες σύνταξης ή τις όποιες παροχές υγείας θα παρέχονται το 2050 από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα...

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του ΣΕΒ, θα αυξηθεί -στο μεσοδιάστημα έως τότε- ο μέσος όρος ζωής των Ελλήνων και σε σχέση με την υφιστάμενη υπογεννητικότητα και τα προβλήματα στην απασχόληση, θα οδηγήσουν σταδιακά σε πραγματικό αδιέξοδο, στην ουσία, στην απώλεια της όποιας δυνατότητας δημόσιας συνταξιοδότησης των πολιτών στη χώρα μας.

Η μόνη λύση απέναντι στο πρόβλημα, παραμένει η ιδιωτική ασφάλιση, που αφορά στην αποταμίευση κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά, σε ένα πλήρως ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον, έτσι ώστε κατά την περίοδο της συνταξιόδότησής του, να μπορεί να έχει στη διάθεσή του μία συμπληρωματική πρόσοδο, ώστε να προσθέσει στην όποια δημόσια σύνταξη έχει να λαμβάνει.

Επισημαίνεται ότι παρέχονται σημαντικές δυνατότητες από τον ασφαλιστικό κλάδο, για την επίτευξη ισόβιας, εγγυημένης σύνταξης, ή / και εφάπαξ, ακόμα και αυξανόμενης σύνταξης κ.ά.

AsfalisiOnline

Σχόλια