Ανασφάλιστα οχήματα: Στο προσκήνιο και πάλι τα πρόστιμα!

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό οχημάτων που κινούνται ανασφάλιστα ή ακόμα και χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εντοπιστεί 1,2 εκ. αυτοκίνητα που δεν πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις της νομοθεσίας και θα κληθούν πληρώσουν τα ανάλογα πρόστιμα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι δεν αυξάνονται μόνο τα ανασφάλιστα οχήματα, αλλά ιδιαίτερες αυξητικές τάσεις παρατηρούνται και στην υποχρέωση των ιδιοκτητών να περάσουν ΚΤΕΟ, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας στην οδική κυκλοφορία. Επίσης δραματική είναι και η κατάσταση στα μηχανάκια, όπου στην πραγματικότητα επικρατεί χάος!

Τα πρόστιμα αναμένονται να αποσταλούν άμεσα στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν 250€ εντός 8 ημερών, για κάθε ανασφάλιστο όχημα. Αν το πρόστιμο δεν τακτοποιηθεί στο 8ήμερο, τότε αυξάνεται στα 500€ και επιβαρύνεται με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας, χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και φυλάκιση σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Αν κάποιοι λοιπόν δεν καταλαβαίνουν με το καλό, την ευθύνη που αναλαμβάνουν με την χρήση του οχήματός τους, έναντι των συνανθρώπων τους, δυστυχώς θα πρέπει να το καταλάβουν με το... κακό!

AsfalisiOnline

Σχόλια