Πότε είναι η καλύτερη στιγμή της ασφάλισης;

Σε μία χώρα που έχει βαλτώσει στα δομικά προβλήματα της Οικονομίας της για περισσότερα από 8 έτη, η "αντίσταση" ενός επαγγελματικού κλάδου στις πιέσεις των οικονομικών εξελίξεων, όπως η Ιδιωτική Ασφάλιση, είναι ενδεικτική για την αποδοχή του από στην κοινωνία.

Τα τελευταία καλά νέα έρχονται από σχετική έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων αναδεικνύεται η αύξηση κατά 3,7% της παραγωγής ασφαλίστρων το διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2016 και σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η παρατηρούμενη συνεχής αύξηση στις ασφαλίσεις ζωής (συνταξιοδοτικά προγράμματα και προγράμματα υγείας).

Στην πραγματικότητα, οι αδυναμίες -αν όχι η απόλυτη ανικανότητα- του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος να ανταποκριθεί με επάρκεια στις υποχρεώσεις του (καθυστερημένες και μειωμένες συντάξεις, υποβαθμισμένες παροχές υγείας κλπ.), καθιστά τη στροφή των πολιτών στην Ιδιωτική Ασφάλιση, όλο και επιτακτικότερη.

Η Ιδιωτική Ασφάλιση εξακολουθεί -χωρίς καμία κρατική στήριξη- να εξυπηρετεί κατά γράμμα τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι των πελατών της, παρέχοντας έτσι, ένα ασφαλές καταφύγιο σε όσους την προτίμησαν, αν και έχει δοκιμαστεί από τα σκληρότερα "stress tests" τα τελευταία χρόνια. Τόσο το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, όσο και η εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας και εποπτείας των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων (Solvency II), έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους στον Κλάδο, διαμορφώνοντας παρόλ' αυτά ένα ασφαλιστικό περιβάλλον εξαιρετικά... ασφαλές για τους καταναλωτές!

Στο πλαίσιο αυτό, η στροφή των πολιτών στην Ιδιωτική Ασφάλιση είναι μία πρόταση, που όσο ταχύτερα υλοποιηθεί, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους. Διότι ως γνωστόν, η καλύτερη στιγμή για να ασφαλιστεί κανείς είναι... χθες!

AsfalisiOnline

Σχόλια