Ανασφάλιστα οχήματα; Όχι πια!

Το τέλος των ανασφάλιστων οχημάτων είναι πλέον πολύ κοντά! Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πρώτες δοκιμές στο ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού και να ξεκινήσει η εφαρμογή του μηχανισμού του, ώστε να αποκαλυφθούν στις αρμόδιες αρχές όλοι οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων και να αρχίσουν να αποστέλλονται τα σχετικά... ραβασάκια!

Αν και υφίστανται ποικίλες αιτιάσεις και αντιδράσεις ως προς την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, η επικράτηση της κοινής λογικής είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς τα ανασφάλιστα οχήματα αποτελούν μία μόνιμη απειλή για τους υπόλοιπους νομοταγείς πολίτες.

Όταν ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει με ευθύνη του οδηγού του ένα ατύχημα, τότε η ευθύνη για οικονομική αποζημίωση επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του, καθώς δεν υπάρχει καμία ασφαλιστική εταιρία για να αποζημιώσει τον παθόντα. Το γεγονός αυτό έχει συχνά καταστροφικά αποτελέσματα καί για τις δύο πλευρές.

Η ανεύθυνη αυτή πρακτική πρέπει να σταματήσει άμεσα, είτε με την εθελοντική συμμόρφωση των ανεύθυνων οδηγών, είτε με την επιβολή της νομοθεσίας. Τότε μόνο θα σταματήσουμε να προσευχόμαστε μη τυχόν έρθει και πέσει πάνω μας κάποιος ανασφάλιστος οδηγός και τότε... μαύρα τα γραμμένα μας!

AsfalisiOnline

Σχόλια