Ένας μετεωρίτης στο Σύνταγμα!

Ένα πρωτότυπο σκηνικό με πρωταγωνιστή ένα μετεωρίτη στήθηκε στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της πρωτότυπης καμπάνιας ενημέρωσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE),   με κεντρικά μηνύματα «Εκεί που δεν το περιμένεις» και «Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω»,  με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης 2016.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου,  χιλιάδες πολίτες στην πλατεία Συντάγματος, είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη σημασία της ασφάλισης, έναντι ενός συμβολικού γεγονότος και της πιθανότητας να μετέχουν όλοι σ' αυτό. Μπορεί η πτώση μετεωρίτη στην Πλατεία Συντάγματος να είναι ακραίο ενδεχόμενο, όμως όλα τα γεγονότα που αφορούν στην ασφάλιση είναι αναπάντεχα και αυτός είναι και ο ρόλος του θεσμού: να καλύψει δηλαδή τις οικονομικές ανάγκες που δημιουργούνται έναντι της έλευσης κάποιου κινδύνου.

Το πρόβλημα είναι ότι η ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους και μεγάλο ποσοστό πολιτών παραμένει ανασφάλιστο. Ειδικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπου τα αποθέματα των πολιτών είναι μειωμένα και το Κράτος παρουσιάζεται εξαιρετικά αδύναμο, η σημασία της ασφάλισης των πολιτών ως προς την υγεία τους, την περιουσία τους και τη σύνταξή τους είναι εξαιρετικά επείγουσα.

AsfalisiOnline

Σχόλια