Προσοχή: πλαστά ασφαλιστήρια!

"Η πενία τέχνας κατεργάζεται" είναι μία αλήθεια η οποία ταιριάζει απόλυτα στις μέρες μας. Η οικονομική κρίση στη χώρα, συναρτήσει με την απώλεια κάθε ηθικής από ορισμένους επιτήδειους, οδήγησε σε μία νέα θλιβερή πρακτική: τα πλαστά ασφαλιστήρια αυτοκινήτου.

Χιλιάδες πλαστά ασφαλιστήρια αυτοκινήτου κυκλοφορούν στην αγορά, όταν μόνο από μία περίπτωση, δήθεν εκπροσώπησης Βουλγαρικής Ασφαλιστικής Εταιρίας, είχαν εκδοθεί σχεδόν 12.000 ασφαλιστήρια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το επιχείρημα των επιτήδειων ψευτο-ασφαλιστών είναι η χαμηλή τιμή της ασφάλισης, που δελεάζει πολλούς πολίτες να πληρώσουν για υπηρεσίες χωρίς αντίκρυσμα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από τα φαινόμενα απάτης:
  1. Μην εμπιστεύεστε κανέναν εάν δεν είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλιστής και ότι αντιπροσωπεύει πραγματική ασφαλιστική εταιρία, ή πρακτορείο. Ζητήστε την επαγγελματική του ταυτότητα, ή διασταυρώστε αν "ανήκει" σε κάποιο γραφείο, που το γνωρίζετε ότι υπάρχει.
  2. Εάν είστε ήδη ασφαλισμένοι, ελέγξτε την εγκυρότητα του συμβολαίου σας στο www.hic.gr.
Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή, διότι ένα πλαστό ασφαλιστήριο δεν σημαίνει μεταβίβαση της αστικής σας ευθύνη σ' αυτόν που σας εξαπάτησε. Τυχόν πρόστιμα ή ζημίες θα επιβληθούν σε εσάς και εσείς μετά μπορείτε να τα απαιτήσετε από τον απατεώνα. Εάν τον βρείτε, εάν τα έχει...

AsfalisiOnline

Σχόλια