Ασφάλεια ζωής; Άμα πεθάνω εγώ, τι να τα κάνω τα λεφτά;

Η ασφάλεια ζωής δεν είναι ένα εφεύρημα των ασφαλιστών για να βγάζουν λεφτά. Είναι η διασφάλιση των εξαρτημένων ανθρώπων από κάποιον άλλο, όπως π.χ. τα παιδιά από τον πατέρα τους ή η σύζυγος από τον σύζυγο (ή αντίστροφα!).

Η σημασία της είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη ασφάλιση, ιδιαίτερα δε, όταν αφορά γονείς. Η στοιχειώδης επίγνωση της εξάρτησης των παιδιών από το εισόδημα των γονέων, για τα επόμενα 18 χρόνια από τη γέννησή τους, είναι προαπαιτούμενο σε κάθε οικογενειακό προγραμματισμό.

Βασικό καθήκον λοιπόν κάθε γονέα είναι η διασφάλιση του εισοδήματός του, απέναντι στο σημαντικότερο κίνδυνο (την απώλεια της ζωής του) μέχρις ότου ενηλικιωθούν τα παιδιά του.

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Πίστης “Family Care” καλύπτει πλήρως τον εν λόγω κίνδυνο με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Η λογική του έγκειται στο ότι ο γονέας καλείται να ασφαλίσει το μέρος εκείνο του εισοδήματός του που αφορά στο παιδί του. Π.χ. ένας γονέας με εισόδημα 1.000€ / μήνα καλείται να ασφαλίσει τα 200 ή 300€ / μήνα που αφορούν στο παιδί του. Έτσι, στην περίπτωση που αυτός φύγει από τη ζωή, το παιδί του θα συνεχίσει να έχει μία πρόσοδο ισότιμη του ασφαλισμένου εισοδήματος ανά μήνα και μέχρι να ενηλικιωθεί. Το κόστος ασφάλισης, επί παραδείγματι 300€ / μήνα για 18 έτη, για έναν γονέα 30 ετών ανέρχεται στα 11€ / μήνα, ποσό που αντιστοιχεί σε 2 κυριακάτικες εφημερίδες.

Υπάρχει λοιπόν κάποιος γονέας που πιστεύει ότι δεν αξίζει να στερηθεί 2 κυριακάτικες εφημερίδες, για να διασφαλίσει το μέλλον του παιδιού του;

AsfalisiOnline

Σχόλια